Forum » Önska recept
Flammareng (Mannagrynsgröt)
-
Hej!
Finns det någon som har en aning om hur man gör Flammareng? Vet inte om jag har stavat rätt men det är i alla fall en slags efterrätt med mannagryn. Jag har jobbat på sjukhem och där fick de boende sådant till dessert ibland. Vad jag kommer ihåg så ska man göra det på kall mannagrynsgröt men jag har glömt hur. Hittar inte något på webben, har sökt överallt.
Skulle vara kul om någon vet? -
Du menar inte Mannagrynspudding med saftsås?
Här är ett recept
Mannagrynspudding
2 pers
1/2 liter mjölk
3/4 dl mannagryn
1 ägg
1/2 dl russin
1 msk socker
en gnutta salt
smaksättning
2 malda eller hackade bittermandlar,
rivet citronskal eller syltade apelsinskal
-
Hej!
Tack för svaret men det var inte det jag sökte. Kanske är det nåt liknande för vi hade saftsås till det. Men jag ska testa puddingen och se om smaken ger mig några minnen. -
Annars finns en efterrätt med mannagryn
som heter Klappgröt.
Här är recept för den.
Klappgröt
4 Portioner
6 dl Vatten
2 dl Outspädd saft
1 dl Mannagryn
Koka upp vatten och saft. Vispa ner mannagrynen. Låt gröten koka på svag värme under vispning 4-5 minuter. Ta kastrullen från värmen och sätt den i en bunke med kallt vatten. Vispa gröten kraftigt, tex med en elvisp, medan den kallnar, eller vispa i en matberedningsmaskin. Servera med mjölk. -
Hej!
Ja, jag har sett den varianten på Tv, det var i Per Mobergs "Vad blir det för mat?" Den varianten påminner också en hel del om det jag kallar för Flammareng, värt att prova der med.