Forum » Övriga diskussioner


Varför blir det ibland Aiolo och ibland bara sörja?


  • för 13 år sedan (2007-09-26 19:42) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Jag får väl vara först i detta allämänna forum då :lol:

    Varför måste man vispa ner oljan så oliiiiiidligt långsamt i ägget? Jag vet att man SKA göra det långsamt, men är lite nyfiken på varför?
    Det blev bra till sist iaf, se här:


    Vi fick göra om det två gånger...

    Hopp!
    / Jens

     
  • för 12 år sedan (2008-03-16 21:29) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Jag försökte googla lite på detta, men jag kan inte hitta nåt. Inga kemister bland besökarna? ;)

     
  • för 9 år sedan (2011-02-08 16:52) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner +1

    Här ska du få ett tips :) använd mixerstav med tillhörande behållare! jag brukar köra ner alla ingredienser till aioli på en gång!

    ja du läste rätt!...

    olja, ägg, senap, vitlök, liten skvätt vinäger, lite salt o peppar.
    Sen kör du mixerstaven rätt ner i gucket o så på med den, sen drar du upp den lite sakta till ytan! vips färdigt..
    Har aldrig misslyckats med det ;)

     
  • för 9 år sedan (2011-02-09 20:27) Bra inlägg? Rösta upp Rösta ner 0

    Otroligt bra tips! Det måste jag prova! Tack!

     

Du måste vara inloggad för att få skriva i forumet. Bli medlem här!